Mensen kunnen zo makkelijk iets voor elkaar betekenen!
Stichting Helpinghands4you zet zich daarvoor in

Posted on 22 september 2015 By

win-win situatie

Hulpvragers

Mensen van jong tot oud met een hulpvraag kunnen met een beetje steun al een heel eind op weg geholpen worden. We denken aan kinderen die net niet goed mee kunnen op het sociale gebied, maar ook bijvoorbeeld aan volwassenen die door verschillende oorzaken alleen zijn komen te staan en moeilijk aansluiting vinden. Soms is het al voldoende dat er iemand gewoon voor ze is en soms is het mogelijk om een paar kleine stappen te zetten in de richting van zelfredzaamheid. Die (eerste) kleine inzet van persoon tot persoon vindt Helpinghands4you van essentieel belang, om hulpvragers een stap vooruit te helpen.

Hulpaanbieders

Helpinghands4you zoekt als hulpaanbieders studenten die beginnend zijn in hun HBO studie op het gebied van hulpverlening (eerste of tweede jaars Sociale Studies, Pedagogiek etc). Studenten gebruiken hun stage-uren om een hulpvrager op weg te helpen, om er te zijn voor een hulpvrager en te leren wat begeleiden in de praktijk betekent. Zo geeft Helpinghands4you studenten de mogelijkheid om van het traject te leren en worden tegelijkertijd hulkpvragers op weg geholpen.

Helpinghands4you werkt met projecten op maat voor specifieke doelgroepen. Zodra een pilot kansen blijkt te hebben, wordt steeds gewerkt naar optimalisatie van een project, zowel in kwaliteit voor hulpvragers en aanbieders, als ook in kosten. Het is een uitdaging om zo min mogelijk subsidiegeld nodig te hebben.

Informatie